torsdag 3. juli 2014

Kanotur i vakre Fjorda

Trine Rein og Lars Monsen på nye eventyr. Denne gangen kanotur i vakre omgivelser på Fjorda - et vannsystem i Gran kommune i Oppland. Området blir også kalt for Velmunden som er den største innsjøen i systemet og er et populært padleområdet med sine mange innsjøer, øyer og trange sund.

Dag 1

Trine, Monsen og hundene dro fra Gullverket tirsdag morgen med Sissel til Fjorda og Vestland båt- og kanoutleie. Ca. to timers kjøretur. Første padletak ble satt rundt kl. 1200 og kanoen pekte i retningen sørover. Klokka og tidskjema var satt til siden. Vi skulle padle delvis på måfå og helt uten rammer, bare gjøre det vi følte for. Som sagt; padlet vi sørover og havnet i Helvetesroa, mye på grunn av at kartleseren sovnet. "Men ingen ting er så gæli at det ikke er godt for noe", sa kjerringa i det det beit på en stor ørret på kroken. Dessverre klarte Monsen å kløne det hele til da ørreten skulle lempes opp i kanoen og dermed slapp den fri... Det bet ikke på noen flere fisk før middagstider denne dagen, så vi måtte ty til reservemiddag. Men utover kvelden beit det på tre små abbor.

Kompis følger med

Kartleseren sovnet på jobb... 

Trine har det bra

Monsen mistet middagen
Hundene: Kompis og Aron
Trine og Monsen sier over og ut for i dag. 

Dag 2

I dag våknet vi opp til strålende sol og en hund som var veldig tissatrengt. Nøyt kaffekoppen ute i sola i bare shorts og singelett etterfulgt av deilig omelett til frokost og et frisk morgenbad. Så lå vi lenge i sola og bare koste oss. Da sola forsvant bak tretoppene pakket vi sammen og satte oss i kanoen og padlet nord-nordøst, oppover Saltbutfjorden og Lemandfjorden. Monsen disket opp nystekt brød på prims og hjemmelaget bringebærsyltetøy til lunsj, da han vet at han må imponere og skjemme bort Trine litt hvis han skal ha henne med på tur videre. Ved inngangen til Dottputt satte vi opp teltet og rakk akkurat å komme oss under tak før en liten regnskur kom forbi. Stekte gårsdagens fisk pluss en litt større abbor fra dagens fangst.
Nystekt børd med hjemmelaget bringebærsyltetøy

I ly for regnet
Dag 3

Regnet i natt, men da vi stod opp i dag gløttet sola fram. Vi spiste frokost, pakket sammen og padlet tilbake til Vestland. Hadde en lunsjpause underveis for påfyll av nystekt brød ala Marte. Fikk en liten abbor på turen hjemover også. Totalt har turen gitt oss 5 abbor og 1 stor ørret. Nevnte jeg at ørret sikkert veide oppmot 0,7 kg - minst!? Neida, joda. Viktig at fisken blir større for hver gang man snakker om den...Ruta våres.
Oppsummert var turen slik:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar