Om meg

Hei på deg!

Og velkommen skal du være inn i min egosentriske verden hvor alt handler om meg, fjellet og selvfølgelig om meg i fjellet. Marte Kjøren er mitt navn. Jeg er 24 år gammel og kommer fra selve Grunnlovsbygda, Eidsvoll. Friluftsliv og trening har alltid stått sterkt i familien min og jeg har mange gode minner fra opplevelser ute da jeg var liten. Vi brukte mye nærområdet vårt. I ferier var vi stort sett i fjellet. Naturen har alltid vært familiens samlingspunkt. Jeg er ikke alene om å samle på 2000 meters topper i denne familien. Selve verdien i det å være ute, og gleden ved det, har nok alltid ligget som en plattform i oppveksten. 

Utenom PEFF-kurs I og II fra Speideren, kan jeg slå i bordet med bachelorgrad i Idrett, friluftsliv og helse fra Høgskolen i Oslo og Akershus og mastergrad i Idrettsvitenskap fra Høgskulen i Sogn og Fjordane. Akkurat nå bor jeg i Stange og jobber innen for trening og helse. Selv om fjellet ikke er like i nærheten som det var da jeg bodde i Songdal, så klarer jeg meg overraskende bra.

Jeg er en planlegger. Elsker å legge planer og lager gjerne planer for alt. Når det gjelder planlegging av turer, så har jeg ofte planlagt en ny tur før jeg er ferdig med turen jeg allerde befinner meg på. Det er gøy å ha kontroll selv og deilig å drømme seg bort underveis i planleggingen. 

I de siste årene har jeg loggført turene jeg har vært på i en "turdagbok". Jeg ønsker å ta vare turene mine, men også dele dem med andre. Turer er til for å deles. På denne bloggen kan du lese om mine turer og andre nyttige ting med friluftsliv i fokus.Denne bloggen kan dermed sees på som min gamle turdagbok i digitalfrom. Kanskje kan det være til hjelp eller inspirasjon når du sitter hjemme og planlegger tur? Her kan du lese om fjell og tinder, men også om vidder og åpne sletter. Trangen og lengselen mot fjellet har de siste årene blitt stor. Større. Størst? Til tider er det plagsomt, for det er ikke alltid jeg kan slippe det jeg har i hendene for å komme meg opp i høyden. Det er i fjellene jeg hører til.
Livet er best ute og ikke minst over tregrensa!
God lesing!


P.S.: Vil du være med meg på tur eller har spørsmål om turer jeg har vært på, så ta gjerne kontakt med meg på martekjoren@gmail.com. Turer er jo tross alt til for å deles! 

I media kan du lese om meg her.

For de som ønsker det så har jeg en "fan-side" på facebook hvor jeg legger ut oppdateringer fra bloggen. Gå inn på https://www.facebook.com/turdagboken og lik siden.